Er du en af disse chefer, som folk bare elsker at hade? Måske succes, måske meget intelligent, måske organiseret og bevæger sig fremad, men bare ikke kan få sammen med mennesker. Kommunikation og andre færdigheder, folk er så vigtig for din virksomhed som dit talent, viden og iværksættersamfund drev succes. Efter alt, du kan ikke gøre det ved dig selv og du har brug for gode mennesker.
Jeg kan huske, at en meget arrogant og egoistisk program direktør tilbage i 1970 da min chef kaldte mig ind på kontoret og flade ud fortalte mig, “Mike, du fik talent og kørsel men du skal lære nogle diplomati”. Jeg glemmer aldrig mødet. Denne mentor lærte mig ting som uanset hvor stor min idé var det sandsynligvis kommer ingen vegne, hvis jeg ikke kunne overbevise, overbevise eller få folk til at købe ind i den. Jeg lærte, at meget få mennesker ønsker at forhandle med en tyr-hoved. Og hvis de gør, fordi de skal derefter vil de igen det til en lang lang tid. Nogle vil endda ser mulighed for tilbagebetaling. Jeg relearned ting, der blev undervist mig i folkeskolen. Ting som “du tiltrække mere bier med honning end eddike”. Som en 7 år gammel nøgle ordet der var bier så der passes, højre? Som en forretningsmand nøgleordet var blevet tiltrække. Samme sætning anden betydning. Ting som “smil og folk vil smile tilbage til dig” eller “udvide din hånd og anden personen vil ryste det”.
Det tager ikke en masse ekstra indsats for at være en god chef. Som en kendsgerning er det en hel del lettere at være rart, end det er at være en hård-ass. Og payoff er så stor i et glad og produktiv arbejdsstyrke, som jeg ikke grund derfor nogle chefer stadig handle i et totalitært og diktatorisk måde. Hvordan opfatter dit folk du? Jeg taler ikke om at være et skvat og siger ja til alle urimeligt efterspørgsel en medarbejder gør. Jeg taler om at lytte, omsorg, empati, lederskab og, Åh ja… diplomati.

3 Comments on Være en god chef

  1. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web site.

  2. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re incredible! Thanks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.